Home Contact
Massages Massage en kanker Cursussen Prijzen Over Helder
Yogamassage

Toepassing
Therapeutisch | ontspanning

Wat is Thaise yogamassage?
Thaise yogamassage is anders dan een reguliere Westerse ontspanningsmassage. De massage is actiever, afwisselender en zonder olie. De masseur brengt het lichaam van de gemasseerde door strekkingen in beweging. Deze strekkingen worden op een vloeiende en ritmische manier afgewisseld met drukpuntenmassage. De massage werkt op lichaam en geest en kan daarom met recht een totaalmassage genoemd worden.

Wat doet Thaise yogamassage?
Thaise yogamassage:
- kalmeert het zenuwstelsel
- vergroot de flexibiliteit en soepelheid van het lichaam
- stimuleert de werking van organen, zoals bijv. nieren, blaas en darmen
- activeert de bloedsomloop
- brengt rust in het hoofd
- zet emoties en gedachten op een rij
Aan het einde van de behandeling kunt u zich ontspannen, kalm, energiek en helder voelen en in contact met uw eigen lichaam. De massage werkt zowel op lichamelijk als geestelijk niveau door.

Reacties van cliënten:
'Ik voel me na de behandelingen heerlijk licht en pijnvrij!'
'Een Thaise yogamassage ondergaan bij Estelle is een weldaad. Een goeie plek om (weer) in contact te komen met je lichaam en geest.'

Wanneer een behandeling met Thaise yogamassage?
Thaise yogamassage kan gegeven worden ter ontspanning, maar ook ter voorkoming of vermindering van lichamelijke en psychische klachten. U kunt hierbij denken aan:
- RSI
- nek- en schouderklachten
- onderrugklachten
- stijfheid van het lichaam
- spierpijn
- stress
- reumatische klachten
- burnout
- somberheid/lusteloosheid

Hoe gaat een behandeling met Thaise yogamassage?
Tijdens de massage ligt u op een mat. U heeft gemakkelijk zittende kleding aan. Uw hele lichaam wordt gemasseerd, beginnend bij de voeten en eindigend bij het hoofd. Door de massage op het hele lichaam te richten en niet alleen op het probleemgebied, komt uw hele lichaam tot ontspanning. Blokkades worden opgeheven en de energie heeft weer vrij baan.
Een behandeling duurt 1 of 1,5 uur. Een behandeling van 1,5 uur is het meest compleet.
Wanneer u voor het behandelen van klachten komt krijgt u voor iedere massage een kort gesprek. U vertelt hoe het met u gaat en wat het effect was van de voorgaande behandeling. Het kan zijn dat u na de behandeling voedingsadviezen en/of oefeningen mee krijgt voor thuis.

Achtergrond Thaise yogamassage
In Thailand wordt yogamassage al duizenden jaren gegeven. Van oorsprong had deze massage een heilige status en werd alleen toegepast door boeddhistische monniken in tempels. Tegenwoordig is de massage een natuurlijk onderdeel van het leven van de Thai. Het wordt nu ter ontspanning gegeven, maar ook ter bevordering van genezingsprocessen.

Thaise voetmassage


Vorige pagina