Home Contact
Massages Massage en kanker Cursussen Prijzen Over Helder
Tijdens de behandeling

Een ernstige ziekte heeft bezit genomen van uw lichaam. De behandeling met chemotherapie, bestraling of hormoontherapie is zwaar, zowel lichamelijk als geestelijk. De stress die dit teweeg brengt, geeft kramp en blokkades in het lichaam en kan het genezingsproces belemmeren. Een massage bij Helder lichaam & geest biedt geen genezing, maar kan u wel ontspanning en verlichting geven.

Wat doet massage?
Uit onderzoek is gebleken dat massage volgens de methodiek die Estelle Smits toepast een diepe ontspanning aan het lichaam kan geven. Het kan de bijwerkingen van chemotherapie, hormoontherapie en bestraling verminderen. Uit onderzoek blijkt dat massage bij kanker ontspant, pijnklachten kan verminderen, angst- en depressieklachten, en stress kan verminderen. Bovendien ervaren mensen de massage als zeer prettig. Even geen infusen, injecties en andere medische handelingen, maar een positieve en liefdevolle aanraking. Dat doet heel veel.

Hoe gaat de massage?
Wanneer u midden in de behandelingen zit is een gehele lichaamsmassage te intensief voor uw lichaam. In overleg met Estelle wordt er gegekeken naar wat u het liefste gemasseerd wilt hebben en wat mogelijk is. Dit hangt af van wat u prettig vindt, waar in uw lichaam de ziekte zit en in welke behandelfase u zit. Estelle Smits bespreekt dit uitgebreid met u voor de eerste massage in een intakegesprek. U vertelt dan welke klachten, wensen en verwachtingen u heeft. Ook krijgt u uitleg over de massage. Op basis van al deze informatie stelt Estelle Smits een massageplan op.
Tijdens de massage ligt u op een massagetafel of zit u op een stoel. Dit hangt af van uw klachten en lichamelijke conditie.
De massage duurt 15 tot 60 minuten, afhankelijk van hoe u op de massage reageert.

Voor meer informatie over de massages klik hier.

Tijdens het herstel van kanker | Wanneer herstel niet meer mogelijk is


Vorige pagina