Home Contact
Massages Massage en kanker Cursussen Prijzen Over Helder
Massage en kanker

Ontspanning

Wanneer u kanker heeft of heeft gehad gebeurt er veel met uw lichaam. Vermoeidheid, slecht slapen, bijwerkingen van de behandelingen, spanning en stress. Estelle Smits heeft ervaren dat mensen die kanker hebben of hebben gehad veel baat kunnen hebben bij massage. Daarom biedt zij massages op maat aan voor mensen die leven met kanker, volledig afgestemd op de conditie en klachten van de client. In het filmpje hieronder leggen Estelle Smits en een klant van haar uit wat massage bij kanker kan betekenen.

De massages zijn ter ontspanning en ter ondersteuning van het herstel. De massage zorgt voor rust in het lichaam en in uw hoofd. Daarnaast kan de massage klachten als vermoeidheid, depressiviteit, angst en slapeloosheid verminderen. Omdat iedere fase van kanker om een andere massage vraagt, onderscheidt Helder lichaam & geest de volgende drie groepen:

Tijdens de behandeling van kanker: U wordt behandeld voor kanker. Dit is zowel lichamelijk als geestelijk erg zwaar. Een massage geeft geen genezing, maar kan u wel ontspanning en verlichting bieden.
Lees meer

Tijdens het herstel van kanker: U bent behandeld voor kanker en de behandeling is aangeslagen, maar u kunt nog last hebben van allerlei klachten. Massage kan hierin verlichting brengen.
Lees meer

Wanneer herstel niet meer mogelijk is: De artsen hebben u verteld dat u niet meer beter wordt. Een confronterende en harde boodschap. Massage kan u helpen ontspannen waardoor u minder last heeft van vermoeidheid en klachten.
Lees meer 

In haar massagepraktijk, maar ook in het Inloophuis Haaglanden en Haaglanden Medisch Centrum heeft Estelle veel ervaring opgedaan in het geven van massages aan mensen die de ziekte kanker hebben. Zij werkt wekelijks een middag in HMC Antoniushove op de oncologie-afdeling om ontspannende massages te geven aan patiënten met de ziekte kanker.

Tevens is Estelle directeur van het Instituut 'Massage bij Kanker' waar zij les geeft aan andere massagetherapeuten in de specialisatietraining 'Massage bij Kanker'.