Home Contact
Massages Massage en kanker Cursussen Prijzen Over Helder
Over Helder

Estelle Smits is paramedisch natuurgeneeskundig massagetherapeut en docent, gespecialiseerd in Massage bij Kanker en Thaise yogamassage. Mensen assisteren in het ontdekken en nemen van hun ruimte voor ontwikkeling is Estelle's passie. Door de jaren heen heeft ze ontdekt dat massage daarin in een heel krachtig instrument is. Met de massage biedt ze mensen rust en ontspanning. Een plek waar iemand helemaal zichzelf mag zijn met alles wat er is. En daarmee de ruimte krijgt om weer tot zichzelf te komen en haar/zijn eigen kracht te ervaren.

Estelle kenmerkt zich als masseur door haar rust, liefdevolle aandacht, inzicht, nuchtere blik en persoonlijke benadering. Haar uitgangspunt en intentie is dat 'alles er mag zijn'. Zij heeft ervaren dat massage helpt om weer in contact te komen met het lichaam en gedachten te ordenen. Tijdens de massage hoeven mensen niets te geven, maar enkel te ontvangen. Een behandeling werkt dan niet alleen ontspannend, maar ook verhelderend.

Massage bij kanker
Estelle specialiseert zich daarnaast in massage bij mensen die kanker hebben of hebben gehad. In 2012 heeft zij in Engeland de training 'Oncology massage for people living with cancer' bij Gayle McDonald, grondlegster van oncologie massage in de VS gevolgd. In 2015 volgde zij de "Cancer Care Massage - 5 Days Hospital Intensive' in Schotland.  Ze werkt wekelijks een middag op de oncologie-afdeling in het ziekenhuis HMC Antoniushove om ontspannende massages te geven aan patiënten met de ziekte kanker. Daarnaast is ze directeur van het Instituut Massage bij Kanker, waar zij o.a. specialisatietrainingen Massage bij Kanker geeft aan professionele massagetherapeuten.

Thaise yogamassage
Via de Thai yogamassage kwam Estelle uiteindelijk tot haar praktijk waarin zowel Thaise yogamassage, ontspannende oliemassage als massage bij kanker aangeboden worden. Met name dat zowel de masseur als de cliënt tijdens de massage in beweging zijn is wat haar zo aanspreekt in de Thaise yogamassage. De vloeiende bewegingen voelen aan als een dans tussen twee mensen. Deze zelfde vloeiende en ritmische bewegingen van het masseren past zij ook toe in de ontspanningsmassages met olie.

Trainer/docent
Haar passie om mensen te assisteren in het ontdekken van ruimte voor ontwikkeling uit Estelle ook in het doorgeven van haar kennis en ervaring via lesgeven. Ze is directeur van het Instituut Massage bij Kanker, een opleidingsinstituut waarin ze trainingen en cursussen verzorgt voor massagetherapeuten en oncologie-verpleegkundigen.

Aanbevelingen
Een collega beschrijft waarom Estelle zo geschikt is voor deze vorm van massage: "Estelle heeft medeleven in plaats van medelijden. Ze laat mensen in hun waarde en ziet hen als mens en niet als patiënt. Ze probeert mensen te begeleiden in hun proces, wat voor proces dat ook is."

Een cliënt die bij haar in behandeling is geweest zegt het volgende: "Estelle ken ik als een warm en betrokken mens, met sterke intuïtie en humor. Ze is eerlijk, inspirerend, kritisch en coachend. En bovenal is Estelle buitengewoon kundig; ze verstaat haar vak en weet bij het geven van de massages rekening te houden met zowel fysieke als mentale omstandigheden en eventuele beperkingen."


Helder van binnen is helder naar buiten

Wilt u meer weten over de opleidingen en werkervaring van Estelle? Klik dan hier.

 

  

Blog: Helderblogt