Home Contact
Massages Massage en kanker Cursussen Prijzen Over Helder
Facsciatherapie

Toepassing
Therapeutisch | ontspanning

Wat is aromazorg?

Aromazorg is een complementaire ondersteuning waarbij natuurlijke plantenextracten worden gebruikt om de gezondheid en het welzijn te bevorderen.

De prikkels van geuren gaan direct naar onze hersenen, het zogenaamde limbisch systeem. Daar wordt het vertaald in of het een prettige geur, een neutrale geur of een onaangename geur is. Er komen ook direct associaties bij de geuren, zonder dat we dit eerst met ons denken kunnen beïnvloeden.

Daarom zijn geuren een middel om direct jouw emotionele toestand mee te kunnen beïnvloeden. Denk maar aan de associatie bij de geur van lavendel met de geurige lavendelvelden van Frankrijk. De geur van sinaasappel geeft vaak de associatie van zonlicht, warmte, zomer. Kaneel en kruidnagel met de winter, kerst, openhaard.
En zo heeft iedereen zijn eigen voor- en afkeuren voor geuren en zijn eigen associaties met geuren.

Wat doet aromazorg?

Maar essentiële oliën hebben ook een diepere werking, zowel op fysiek als emotioneel, psychisch en spiritueel gebied. We kennen allemaal de ontspannende werking van lavendel. Maar dat is niet alleen psychisch, ook spieren ontspannen van lavendel en lavendel is een olie die erg goed in te zetten is tegen pijn. Gember heeft o.a. een ontstekingsremmende en anti-reumatische werking.

Aromatherapie is o.a. in te zetten bij:

-       Stress                                       -    Spierpijn

-       Slaapproblemen                       -    Gewrichtsklachten

-       Hoogsensitiviteit                       -    Pijnklachten

-       Overprikkeling                          -    Misselijkheid

-       Angst                                       -    Obstipatie

-       Depressie                                 -    Neuropathie

-       COPD                                       -    Ontstekingen

 

Hoe gaat een aromazorgconsult?
Het kan in combinatie met een massage, maar u kunt ook specifiek voor aromazorg een afspraak maken. In gesprek met u kijkt Estelle op basis van een intakeformulier waar u de olie voor wilt gebruiken, welke geuren u prettig vindt en wat eventuele medische klachten zijn om rekening mee te houden. Vervolgens maakt Estele voor een olie op maat.


Thaise yogamassage

Massage bij kanker


Vorige pagina