Home Contact
Massages Massage en kanker Cursussen Prijzen Over Helder
Tijdens de herstelfase

U bent behandeld voor kanker en de behandeling is aangeslagen, maar u kunt nog last hebben van allerlei klachten. Voorbeelden hiervan zijn:
- weinig energie
- geen of een slechte conditie
- hoofdpijn
- opvliegers
- vermoeidheid
- slapeloosheid
- gewrichtsklachten
- littekenweefsel
- verklevingen

Wat doet massage?
Tijdens het herstelproces is de oliemassage de basis van de behandelingen. De oliemassage brengt door de zachtheid een diepe ontspanning in uw zenuwstelsel dat in uw gehele lichaam een doorwerking heeft. Eventueel worden ook de zachte technieken van fasciatherapie bij kanker toegepast om weer ruimte en ontspanning te brengen in de gebieden waar operaties hebben plaatsgevonden. En littekens weer soepeler te maken. Estelle werkt hierin nauw samen met oedeem- en oncologiefysiotherapeut Yvette Roumen. Waar nodig verwijst zij ook door naar Yvette Roumen.

Daarnaast kan Thaise yogamassage op uw verzoek ingezet worden. Thaise yogamassage zet uw lichaam weer in beweging, zonder dat u daar zelf iets voor hoeft te doen. Dat is prettig, want door de ziekte en de behandeling, is uw conditie achteruit gegaan. Sporten, maar ook wandelen en fietsen zijn daardoor nog erg vermoeiend.

De behandeling bij Helder lichaam & geest met oliemassage, fasciatherapie en/of Thaise yogamassage ondersteunt uw herstelproces. Het verbetert de conditie van uw spieren, voert de afvalstoffen af en heft blokkades in het lichaam op. Hierdoor krijgt energie weer ruimte om te stromen. Het is daarmee bijvoorbeeld ook een goede aanvulling op uw conditietraining. Maar vooral helpt de massage u om op een positieve manier weer met uw lichaam in contact te komen. Maandenlang heeft u in een medisch circuit gezeten. U heeft misschien het gevoel dat uw lichaam niet meer van u is. Door de massage ervaart u dat uw lichaam ook weer prettig aan kan voelen.

Ervaring van een cliënt die borstkanker heeft gehad:
"Vanaf het begin vond ik het heel bijzonder om te zien hoe mijn lichaam reageerde op de massages. Hoewel sommige massages best heftig waren, ging ik na een aantal massages beter slapen. Hierdoor werd de vermoeidheid minder. Ook verdwenen de gewrichtsklachten in mijn schouder en tussen mijn schouderbladen. De opvliegers zijn niet helemaal over, maar wel een stuk minder."

Hoe gaat de behandeling met massage?
Voor de eerste behandeling heeft u een uitgebreid intakegesprek met Estelle Smits. U vertelt welke behandelingen u achter de rug heeft, wat uw huidige klachten zijn en of u al dingen doet om uw herstel te bevorderen. Ook kunt u in dit gesprek uw wensen uiten. Estelle Smits stelt vervolgens samen met u een behandelplan op. In dit plan staat hoeveel behandelingen u krijgt en hoe die behandelingen zullen gaan. Voor iedere behandeling vraagt Estelle Smits u hoe het met u gaat en wat het effect was van de voorgaande massage. De massage wordt afgestemd op uw gezondheidssituatie. Het is een milde massage die rustig wordt opgebouwd. Het consult duurt ca 1 tot 1,5 uur afhankelijk van uw wens en hoe u op de massage reageert.

Voor meer informatie over de massages klik hier.

Tijdens de behandeling van kanker | Wanneer herstel niet meer mogelijk is


Vorige pagina